Västerbottenpaj

En paj god som den är och ett måste till kräftskivan

4-6 portioner

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • 100 g rökt kött
  • 125 g riven västerbottenost
  • 225 g grön sparris
  • 1 dl smörfrästa kantareller
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • salt, peppar

Gör så här
Hacka samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en smord pajform, 26 cm i diameter. Nagga med en gaffel och låt den vila kallt i 30 minuter.
Förgrädda pajskalet 10 minuter i 200 graders ugnsvärme
Till fyllningen: Finstrimla köttet och riv osten. Kok och dela sparrisen.
Fördela kött, sparris, ost och svamp i formen. Spara lite ost.
Vispa samman ägg och mjölk med lite salt och peppar. Slå detta över pajen och garnera med resten av osten.
Grädda pajen i 200 grader cirka 30 minuter eller tills den stelnat och fått färg.