Tid: 20 min 20 sparrisstjälkar 500 g räkor med skal 2 dl creme fraiche 2 msk hummerfond 2 dl vatten 2 msk vetemjöl 2 msk hackad dill 1/2 tsk salt 1 krm kajennpeppar – Koka sparrisen ca 8 min – Skala räkorna – Koka upp creme fraiche, fond, vatten och...
En fräsch sallad som passar perfekt till den varma försommardagen! Ingredienser 500 g färsk violett eller ljusgrön sparris 500 g färska, små potatisar Lite färsk spenat 4 msk torrt vitt vin Dressing Några späda skott av dragon Saft från 1 citron 1/2 dl rapsolja Gör så...
Variera med din favoritost! Ingredienser 500 g färsk grön sparris (1 kg som huvudrätt) Sås 2 msk smör 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 150 g riven emmentalerost 50 g riven parmesanost Salt och vitpeppar Gör så här Sätt ugnen på 250 grader (grill) Gör ostsåsen. Koka sparrisen...
Till 4 pers. 600 gr sparris 4 ägg 2 dl Creme Fraiche salt och peppar Ansa och dela sparrisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, lägg sparrisen i en matberedare eller använd stavmixer. Häll i ett ägg i taget, sedan Creme Fraiche, salt...
I maj är den underbara sparrisen som allra bäst. Men vad skall man dricka till? Sparris nämns ofta bland de där råvarorna som är totalt omöjliga att kombinera med vin. Fira sparrissäsongen med speciella menyer och detta skall du ha i glaset: Till kokt sparris med en...
"Gilla" vår sida på Facebook så får du nyheter om vår sparris, bilder från våra aktiviteter och mycket annat.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs merOk