En paj god som den är och ett måste till kräftskivan
4-6 portioner
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 100 g smör
- 2 msk vatten
Fyllning:
- 100 g rökt kött
- 125 g riven västerbottenost
- 225 g grön sparris
- 1 dl smörfrästa kantareller
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- salt, peppar
Gör så här
Hacka samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en smord pajform, 26 cm i diameter. Nagga med en gaffel och låt den vila kallt i 30 minuter.
Förgrädda pajskalet 10 minuter i 200 graders ugnsvärme
Till fyllningen: Finstrimla köttet och riv osten. Kok och dela sparrisen.
Fördela kött, sparris, ost och svamp i formen. Spara lite ost.
Vispa samman ägg och mjölk med lite salt och peppar. Slå detta över pajen och garnera med resten av osten.
Grädda pajen i 200 grader cirka 30 minuter eller tills den stelnat och fått färg.